Werkzaamheden

Bert Pijnenburg

sabine
Sabine Pijnenburg

Elly
Elly Jacobs

yvonne
Yvonne van Helvoort-Kranenbroek

Bert Pijnenburg MSc

Ik ben acupuncturist en Eciwoloog en sinds 25 jaar actief op het gebied van Traditionele Chinese Geneeskunde en Acupunctuur. Al voor mijn sportopleiding op Papendal van de Nederlandse Sport Academie en Nederlandse Sport Federatie leerde ik een Chinese Kung Fu meester kennen. Zijn zienswijze wakkerde een bijzondere interesse voor de Chinese Geneeskunde aan. Dit was voor mij de aanleiding acupunctuur te gaan studeren aan de International Academy of Acupuncture Studies te Amsterdam.

Later ben ik in China aan de Shandong University afgestudeerd op ECIWO biologie en ECIWO therapie. Daarna volgde de studie Tuina, Chinese kruiden, Chinese voedingsleer, Qi Gong, auriculo therapie, sportvoeding en westerse kruiden.
Vervolgens ben ik opgeleid tot Integraal Hypnotherapeut en volgde ik de NLP-opleiding aan het Instituut voor Eclectische Psychologie in Nijmegen.

Naast mijn werk in praktijk Pijnenburg ben ik docent ECIWO Geneeskunde.                            
                                                                         
Bovendien werk ik samen met het Hugo Nielsen Instituut in Denemarken. Dit Instituut is gespecialiseerd in het behandelen van ernstige aandoeningen zoals tumoren. Deze behandelingen bestaan uit BBRS acupunctuur (ECIWO en Parallel acupunctuur) in combinatie met de Cell Com. Ik ben importeur van de Cell Com. Voor meer informatie zie: www.hni.dk

Verder geef ik internationaal lezingen en workshops op het gebied van de ECIWO geneeskunde en BBRS Parallel Acupunctuur.

Spreker op diverse Europese- en Wereldcongressen voor TCM

Ik ben leverancier van het ECIWO Meetsysteem: EDS 2010.
Zie nieuwsbrief: Therapeuten Informatie.Sabine Pijnenburg

Interesse in de Chinese geneeskunde is bij mij op jonge leeftijd ontstaan doordat mijn vader deze vorm van geneeskunde destijds al beoefende.

Om een goede medische basiskennis op te bouwen ben ik de opleiding Verpleegkunde gaan doen. Vervolgens ben ik, in de voetsporen van mijn vader, Chinese geneeskunde gaan studeren aan de Karel de Grote Hoge School te Antwerpen. Daarnaast heb ik de ECIWO opleiding en BBRS Parallel Acupunctuur succesvol afgerond.

Om mijn kennis te verbreden heb ik diverse cursussen gevolgd, zoals Abdominale massage, Gemmo therapie en Mineralen (Schüssler zouten).                                                                                                                                                  Kortom de Chinese geneeskunde is naast een geneeswijze ook een leefwijze.Elly Jacobs

In Praktijk Pijnenburg ben ik werkzaam als administratief medewerkster.


Yvonne van Helvoort-Kranenbroek

Sinds 1992 ben ik fysiotherapeute. Jarenlang heb ik Duitsland als fysiotherapeute gewerkt en sinds 2008 heb ik mijn praktijk Fysio De Rips in het pand van Praktijk Pijnenburg.

Mijn specialisaties zijn oedeemtherapie met manuele lymfedrainage, Cyriax, NDT (Neuro Developmental Treatment: behandeling van mensen na een hersenbloeding), looptherapie onder begeleiding voor mensen met Claudicatio Intermittens (etalage benen), kinesiotaping en shockwave therapie.

Voor meer informatie zie: www.fysioderips.nl